HEP se pokušava zaštiti od medija: Otkaz onome tko širi informacije o tvrtki

Tekst: I.Kri.
Foto: Damir Krajač (Cropix)

HEP-OV Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima, u namjeri da se zaustavi curenje informacija u medije, poslao je podružnicama tvrtke nalog za "Jačanje mjera zaštite tajnosti podataka".

Dokument u kojem se definira postupanje s dokumentacijom koja sadrži osobne podatke zaposlenika poslan je svim članovima Uprave, trgovačkim društvima HEP grupe, Sektoru za pravne poslove i Sektoru za opće poslove, piše Jutarnji list.

Ukoliko pročitaju ono što ne smiju, radnici će dobiti otkaz

Od slanja tog dokumenta, HEP-ove službe ne smiju otvarati kuverte označene sa "Osobni podaci, ne otvarati". Privilegiju čitanja sadržaja iz tih kuverti imati će samo Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima. U takve kuverte mora se stavljati sva dokumentacija povezana sa ugovorima o radu, suglasnostima za zasnivanje radnog odnosa, premještaje i drugi slični dokumenti.

Navodno je Uprava HEP-a svoje zaposlenike upozorila i da kršenje ovih odredbi ima za posljedicu otkaz ugovora o zapošljavanju i financijske kazne. Čini se kako Uprava HEP-a, kada već ne može poboljšati svoje poslovanje i uvesti transparentnost poslovanja, želi spriječiti da njezini "poslovi" izlaze u javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara