Hercegovac: Otvoreni 11. dani hrvatskoga pučkog teatra

U Hercegovcu nedaleko od Bjelovara otvoreni su 11. dani hrvatskoga pučkog teatra na kojima osim domaćih sudjeluju i kazališne skupine hrvatskih manjina iz Austrije, Srbije i Crne Gore i Makedonije.

Dane hrvatskoga pučkog teatra otvorio je ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Nikola Jelinčić, posebno istaknuvši zadovoljstvo što na toj priredbi prvi put sudjeluju Hrvati iz Makedonije. Važnost okupljanja radi očuvanja materinskog jezika hrvatskih manjina istaknuo je i načelnik Odjela za manjine, useljeništvo i iseljeništvo Ministarstva vanjskih poslova Andrija Jakovčević.

Večeras su predstavu "Tihi kućni obrt" autora Vjekoslava Dominija i Ivana Bratkovića izveli domaćini, članovi "Pučke scene" Hrvatske čitaonice iz Hercegovca, a dramska sekcija KPHZ "Šokadije" iz Sonte u Srbiji i Crnoj Gori predstavu "Novi knez nije knez" redatelja Ivana Andrašića.

Prije službena početka održana je dramska radionica, a redateljica Nina Kleflin govorila je o ulozi voditelja i redatelja u amaterskom kazalištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trodnevni festival nastavlja se sutra također radionicama te predstavom "Escajg" Kazališne sekcije Zajednice Hrvata u Makedoniji iz Skopja autorice i redateljice Irene Đorčeve. Nastupit će i kazališna skupina "Dugava" iz austrijskog mjesta Pinkovca.

Dane hrvatskoga pučkog kazališta priredili su Hrvatska matica iseljenika i Hrvatska čitaonica u Hercegovcu, s potporom Ministarstva kulture, Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Hercegovac.

(Hina) xskap yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara