Hercegovačka policija privela sedam osoba zbog napada na nogometaše Zrinskog

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKA policija privela je sedam osoba nakon subotnjih sukoba između navijača mostarskog nogometnog kluba Zrinjskog i stolačkih Bošnjaka kao i kasnijeg kamenovanja autobusa igrača Zrinjskog.

Protiv četiri navijača Zrinjskog i tri stolačka Bošnjaka dostavljeno je izvješće županijskom tužiteljstvu koje će odlučiti o mogućem kaznenom gonjenju, objavio je MUP Hercegovačko-neretvanske županije. Voditelj Odjela za informiranje MUP-a HNŽ-a danas nije želio dodatno govoriti o pojedinostima izgreda ističući da je istraga u tijeku.

O napadu skupine Bošnjaka na autobus s igračima i vodstvom kluba izjavu je dao trener mostarskog kluba, Franjo Džidić. "Da naš vozač autobusa nije ostao pribran te da nije probio blokadu na putu vrlo lako je moglo biti i poginulih" , izjavio je šef stručnog stožera Zrinjskog.

Nakon kamenovanja autobusa Zrinjskog nekoliko igrača je ozlijeđeno dok je najteže ozljede zadobio pomoćni trener momčadi Dragan Perić koji je kamenom pogođen u glavu.

U Stocu, u kojem su česte međunacionalne napetosti između lokalnih Bošnjaka i Hrvata, su i u ponedjeljak bile primjetne policijske ophodnje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara