Hezbolah zaprijetio osvetom na izraelske napade

ČELNIK libanonske skupine Hezbolah šeik Hassan Nasrallah izjavio je u petak da će njegovi gerilci oštro uzvratiti ako Izrael napadne Libanon ili Siriju.

"Nećemo prešutjeti agresiju na naš narod, našu braću ili infrastrukturu", izjavio je Nasrallah pred nekoliko tisuća pristaša okupljenih u južnom dijelu Bejruta.

Izrael je u listopadu bombardirao navodni kamp za uvježbavanje palestinskih terorista kod Damaska, što je bio prvi izraelski zračni napad u dubini sirijskog teritorija u posljednjih 30 godina. Zaprijetio je novim napadima, ako Sirija ne obuzda Hezbolah i palestinske militantne skupine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U takvom sukobu, naše je legalno pravo napasti Izrael gdje god je to moguće", rekao je Nasrallah uzvikujući "Bog je najveći".

Izrael je prošloga tjedna izveo vojne vježbe na sjeveru zemlje i upozorio Libanon i Siriju da će zažaliti, ako Hezbolah bude izazivao nasilje u tom dijelu Izraela.

Gerilci Hezbolaha, koji su odigrali ključnu ulogu u izbacivanju izraelskih vojnika iz južnog Libanona 2000. godine nakon 22-godišnje okupacije, kontroliraju južni dio Libanona uz granicu s Izraelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara