Hezbollah upozorio SAD da će pretrpjeti poraz ako napadnu Irak

MILITANTNA libanonska islamistička organizacija Hezbollah u subotu navečer upozorila je SAD da će se suočiti sa sigurnim porazom ako se, napadom na Irak, upusti u sukob s Arapima.

Vođa Hezbollaha šeik Hasan Nasrallah u govoru na konferenciji o bojkotu Izraela i njegovih saveznika u Damasku pozvao je Arape na prestanak svih poslova i komunikacija sa SAD i da se pridruže općem arapskom bojkotu Izraela.

´Budu li (Amerikanci) inzistirali na tom ratu... naći će se na drukčijem bojištu gdje nemaju mogućnosti udariti na vlast´, rekao je Nasrallah.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ako taj rat izbije, neće završiti za godinu ili dvije´, dodao je, objašnjavajući da nijedna vojna sila ne može pobijediti u ratu s Arapima jer bi se oni protiv Amerikanaca borili prema modelu palestinskog ustanka i libanonskog otpora izraelskoj okupaciji. Oba navedena primjera zasnivaju se na samoubilačkim bombaškim napadima i gerilskom ratu protiv Izraela.

Vođa Hezbollaha ustvrdio je da će svatko tko ´uđe u takav sukob biti poražen, čak ako posjeduje nebo i ispuni ga borbenim zrakoplovima´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara