HFP objavio poziv za iskazivanje interesa za kupnju Slobodne Dalmacije

HRVATSKI fond za privatizaciju (HFP), sukladno Zakonu o privatizaciji i Zaključku Vlade, danas je u dnevnom tisku objavio poziv za prikupljanje interesa za kupnjom 52,09 posto dionica Slobodne Dalmacije dd Split.

U pozivu se navodi kako je na prodaju ponuđeno 368.821 dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna (ukupno 36,8 milijuna kuna) iz portfelja HFP-a i DAB-a, te da je ukupan temeljni kapital tvrtke 70,79 milijuna kuna.

Od potencijalnih interesenata, država očekuje i dodatno investiranje u društvo od najmanje 50 milijuna kuna, s točno navedenom dinamikom i rokovima.

Ujedno će se, kako stoji u pozivu, posebno cijeniti spremnost da dodatno ulaganja bude provedeno kroz četiri bitna segmenta - projekt integriranoga izdavačkoga medijskog sustava, projekt sustava tiskovne forme za novine i komercijalne proizvode, projekt rotacijskog novinskog postrojenja za tisak novina i komercijalnih proizvoda te projekt integriranog sustava za otpremu novina i komercijalnih proizvoda. Cijenit će se posebno i spremnost ponuditelja da očuva produktivna radna mjesta i/ili da ponudi mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Slobodna Dalmacija, kako navodi HFP, ima 724 zaposlena.

Rok za podnošenje ponuda sa iskazom interesa je 20. siječnja 2003. do 14 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara