HFP otvara ponude za kupnju Adriachema

HFP otvara ponude za kupnju Adriachema

DANAS se u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) otvaraju ponude za kupnju 81,67-postotnog udjela u kemijskoj tvrtki Adriachem iz Kaštel Sućurca.

Ovo je već četvrti natječaj za prodaju Adriachema, objavljen krajem srpnja. Adriachem se prodaje pod posebnim uvjetima - po početnoj cijeni od jedne kune te uz deset uvjeta na koje se ponuditelji trebaju obvezati.

Ponuditelji između ostalog trebaju dostaviti investicijski i petogodišnji poslovni plan s očekivanim kretanjem broja zaposlenih. Adriachem inače trenutno broji 256 zaposlenika. Ponude trebaju sadržavati i popust za otkup dospjelih državnih potraživanja. Ona su krajem ožujka ove godine iznosila 65,05 milijuna kuna.

Među navedenim uvjetima se traži i podmirenje dospjelih obveza Adriachema prema zaposlenicima, u iznosu od 18,6 milijuna kuna, te obveza prema ostalim vjerovnicima, u iznosu od 23,05 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem natječaju, završenom 20. travnja, jedini ponuđač je bila zagrebačka tvrtka Kemokompleks, u vlasništvu Envera Moralića.

S obzirom na afere koje posljednje vrijeme potresaju HFP, posebice onu najnoviju vezanu uz privatizaciju KIM-a, i javnost i mediji sa zanimanjem prate neće li i iz ove privatizacije "iskočiti" neka.

I.M.
Screenshot: Adriachem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara