HFP uputio u Vladu prijedlog ugovora o prodaji Sunčanog Hvara

HRVATSKI fond za privatizaciju (HFP), poslao je danas u Banske dvore prijedlog ugovora o prodaji Sunčanoga Hvara slovenskim Termama Čatež, čemu su prethodili pregovori predstavnika HFP-a i Terma Čatež, doznaje se u Fondu.

U Fondu nisu mogli reći nikakve detalje o prijedogu ugovora.

Jučer se u Vladi neslužbeno moglo doznati da će prijedlog ugovora u srijedu ujutro stići u Ured premijera Ivice Račana. Sam premijer početkom tjedna je najavio da bi se prijedlog ugovora u četvrtak trebao naći pred Vladom.

Privatizacija Sunčanoga Hvara, a moguće i prijedlog ugovora o prodaji, bit će tema poslijepodnevnog sastanka čelnika vladajuće koalicije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privatizacija Sunčanog Hvara izazvala je podjelu između dva najvažnija koalicijska partnera - SDP-a i HSS-a. Nakon što je Vlada prošli tjedan donijela odluku o prodaji 62,3 posto dionica Sunčanog Hvara Termama Čatež, uz protivljenje članova Vlade iz HSS-a, iz te je stranke zatraženo poništenje odluke.

Početkom tjedna Predsjedništvo HSS-a je i formalno od Vlade zatražilo poništenje odluke o prodaji, da se ne prihvati niti jedna ponuda i da se cijeli taj proces privatizacije vrati na početak i to prema modelu koji je na nedavnom sastanku usuglasila vladajuća petorka.

U HFP-u nisu mogli reći nikakve detalje o prijedlogu ugovora, a zamjenik predsjednika HFP-a Krešimir Starčević u ponedjeljak je izjavio kako su u razgovorima predstavnika HFP-a i Termi Čatež već usuglašena neka poboljšanja. Primjerice je riječ o tome da bi Terme uložile 45 milijuna eura uz precizno navođenje hotela i ostalih objekata kojima bi trebalo povećati kvalitetu za dobivanje više zvjezdica, kao i poboljšanja u vidu povećanja dokapitalizacije. Zadnja je informacija bila i da se intenzivno razgovara da se cijelo ulaganje realizira umjesto u pet kroz tri godine, čime bi cijelim razdobljem dio ulaganja od 10 milijuna eura bio pokriven jamstvom Bank Austria, a ostalo korporativnim jamstvom Terma Čatež.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara