HGI za političku i socijalnu rehabilitaciju Hrvata u Crnoj Gori

ČELNIK kotorskog odbora Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Kotoru Nikola Čičić izjavio je u utorak kako će se HGI na skorim izvanrednim izborima u Kotoru zalagati za političku i socijalnu rehabilitaciju Hrvata i drugih autohtonih naroda u Crnoj Gori, koji su iz različitih razloga često bili diskriminirani.

Čičić je podsjetio da je HGI prva politička stranka s hrvatskim predznakom na političkoj sceni u Kotoru nakon 66 godina i dodao da je to značajan demokratski iskorak u ostvarivanju prava Hrvata, kao i doprinos demokraciji i suživotu na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, temeljno načelo te stranke na predstojećim izborima biti će da "sve što hrvatski narod traži za sebe od Crne Gore, to i svim narodnostima u njoj priznaje".

HGI će se, kako navodi njen čelnik, zalagati za proporcionalnu zastupljenost Hrvata u institucijama sustava, očuvanje autohtone kulture Hrvata, jezika i latiničnog pisma, izučavanje zemljopisa i povijesti bez svih neistina izrečenih za bilo koju nacionalnu manjinu.

"Sadašnje stanje ne zadovoljava nacionalno-kulturne i socio-kulturne potrebe Hrvata na području Crne Gore, pa će se HGI zalagati za izgradnju Hrvatskog doma, kako bi se to stanje popravilo", kazao je Čičić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara