HGZ PREDSTAVIO OVOGODIŠNJI PROGRAM U GROŽNJANU

Hrvatska glazbena mladež (HGM) predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare ovogodišnji program Međunarodnog kulturnog centra HGMa u Grožnjanu, te je najavila 59. generalnu skupštinu i kongres Međunarodne organizacije glazbene mladeži.

Umjetnički ravnatelj Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži Saša Britvić najavio je od lipnja do rujna bogat i sveobuhvatan program, u koji su uključena 23 inozemna i osam hrvatskih glazbenika i glazbenih pedagoga.

Tako je u lipnju organizirana radionica suvremenog plesa i plesno kazalište za djecu i mladež, te tečajevi violončela za djecu. U srpnju se održava tečaj violine i glasovira za djecu i njihove učitelje. Osim toga, bit će organiziran i majstorski tečaj violine i komorne glazbe za gudače, koji vode ugledni članovi koelnske Filharmonije, te tradicionalna ljetna škola jazza. Posebno zanimljivim organizatori drže radionicu za ton-majstore, a Stefan Milenkovich voditelj je majstorskog tečaja violine. Osim toga, bit će organizirani i posebni projekti, među kojima i arhitektonski simpozij s radionicom i International Michael Chekhov WorkshopandFestival-akademija dramske umjetnostiandstudio dramske umjetnosti "Etra".

Hrvatska glazbena mladež, kako je rečeno, ove godine slavi 50. obljetnicu postojanja i 35. obljetnicu djelovanja Međunarodnog kulturnog centra GHM-a u Grožnjanu, u kojem će se od 17. do 22. kolovoza održati Svjetski kongres i generalna skupština Međunarodne organizacije Glazbene mladeži.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara