Hillary Clinton iskoristila skup za pravo na pobačaj kako bi pozvala na glasanje za Kerryja

AMERIČKA senatorica i bivša prva dama Hillary Clinton u nedjelju je u Washingtonu, uoči velikog skupa za pravo na pobačaj na kojem je najavljeno sudjelovanje stotina tisuća ljudi, pozvala sve nazočne da glasaju za demokratskog kandidata Johna Kerryja na predstojećim predsjedničkim izborima.

Organizatori su najavili da će broj sudionika na tom pohodu premašiti broj nazočnih na sličnoj manifestaciji 1992. godine, kad ih je bilo 750 tisuća. Skup za pravo na pobačaj osiguravat će veliki broj policajaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke administracije George W. Busha "očito prijete slobodi i pravu na pobačaj, ali tim više imamo potrebu reći što je jasnije moguće svim objektivnim ženama i muškarcima da je glasanje za kandidata koji podupire pravo na pobačaj glasanje za slobodu svijesti", poručila je Clinton, misleći na Johna Kerryja, čija su kći Vanessa i dvije sestre bile u publici.

"To je glas u korist odabira koji žena i njezina obitelj mogu napraviti i to je glas za nekoga tko će štititi ljudska prava i zdravlje", dodala je Clinton.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara