Hillary Clinton ponovo prijeti Iranu novim sankcijama

Hillary Clinton ponovo prijeti Iranu novim sankcijama

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

AMERIČKA ministrica vanjskih poslova Hillary Clinton je danas tijekom posjeta Kataru, zaprijetila Iranu novim sankcijama zbog njegovoga nuklearnoga programa. "Iran međunarodnoj zajednici ne daje druge mogućnosti. Ovo upozorenje je rezultat njegovih provokacija", rekla je Clinton na američko-islamskom međunarodnom forumu u Dohi.

"Svi skupa pozivamo Iran da ponovo razmisli o svojim odlukama", dodala je Clinton i objasnila da SAD s partnerima priprema nove nacrte uputa kojim bi režim u Teheranu usmjerili na promjenu političkog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica američke diplomacije je dodala da Iran nije međunarodnu zajednicu uspio uvjeriti ili dokazati da je njegov nuklearni program isključio miroljubive naravi, kako tvrde iranske vlasti.

Iran je u listopadu prošle godine najavio da šalje svoj uran na obogaćivanje u Rusiju, ali je u utorak lokalna televizija prenijela vijest da su u iranskom istraživačkom laboratoriju započeli proces obogaćivanja urana do 20-postotnog nivoa, ali u prisustvu inspektora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju.

Taj potez je, prema riječima Hillary Clinton, ojačao sumnju međunarodne zajednice u Iranov miroljubivi nuklearni program.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara