Hillary Clinton večeras priznaje da će Obama biti predsjednički kandidat demokrata?

POZIVAJUĆI se na tvrdnje neimenovanih dužnosnika, Associated Press (AP) javlja da će američka senatorica Hillary Clinton večeras priznati kako njen suparnik Barack Obama ima veći broj delegata za demokratsku predsjedničku kandidaturu.

CNN je ranije tijekom dana izvijestio da je Hillary Clinton spremna na priznanje prednosti Baracku Obami s kojim se do posljednjeg trena borila za glasove delegata za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Dvojica viših dužnosnika kampanje Hillary Clinton AP-u su potvrdili da će se Clintonova večeras ili u srijedu rano ujutro povući iz utrke za demokratsku nominaciju, odnosno priznat će da je Obama učinio dovoljno za osvajanje demokratske predsjedničke kandidature. Unatoč tome, Clintonova neće odmah službeno okončati svoju utrku za predsjedničkom kandidaturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega nekoliko minuta kasnije šef Hillaryine kampanje  Ted McAuliffe CNN-u je rekao da Clintonova Obami neće priznati prednost na stranačkom skupu u New Yorku koji će se održati nakon završetka predizbora u Montani i Južnoj Dakoti.

Divovska borba za demokratsku predsjedničku kandidaturu u utorak se približila svome kraju. Očekuje se da će posljednje glasanje izgurati Hillary Clinton sa strane i pozicionirati Baracka Obamu kao prvog političara tamne puti ikada izabranog za predsjedničkog kandidata jedne veće političke stranke.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara