HIP: General Gotovina je žrtva službene politike

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) Nenad Ivanković izjavio je novinarima danas u Sisku da je "general Ante Gotovina žrtva službene politike, prije svega predsjednika države Stjepana Mesića i njegovih režimskih medija".

"General Gotovina jedan je od najvećih vojskovođa u hrvatskoj povijesti, čovjek velike ratničke i svake druge inteligencije, ali držim da je politički neiskusan i naivan, jer su mu obećali nerealne stvari za koje se sada vidi da se ne mogu ostvariti, te su ga kroz ta obećanja navukli na tanak led i iskoristili na prljav način u političke svrhe, što general Gotovina ne zaslužuje", rekao je Ivanković, autor knjige o generalu Gotovini i, kako je kazao, osobni prijatelj obitelji Gotovina.

Procijenio je da se oko generala Gotovine vodi prljava igra i da je u njoj Hrvatska izgubila kredibilitet u europskoj i svjetskoj javnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik HIP-a smatra kako je sadašnja vlast, da je htjela pomoći generalu Gotovini, prije nego što je podignuta Haaška optužnica mogla dostaviti svu potrebnu dokumentaciju za njegovu obranu, i obavijestiti ga o toj optužnici jer je znala za nju.

Osvrćući se na nagađanja o tome gdje se skriva general Gotovina, Ivanković je rekao kako je "siguran da se general Gotovina svojoj obitelji ne bi javljao preko bilo kakvog Talijana", a priče da je general Gotovina u Italiji i da ga skriva sicilijanska mafija, Ivanković smatra "pokušajem kompromitacije generala Gotovine i izbjegavanje odgovornosti sadašnje hrvatske vlasti za njegov slučaj".

Potpredsjednik HIP-a Davor Ivanković zajedno s izaslanstvom HIP-a, kao nositelj zajedničke izborne liste HIP-a-HB u VI. izbornoj jedinici, u Sisku je položio vijenac i zapalio svijeću na grob generala Janka Bobetka, te je bio nazočan proslavi blagdana sv. Mihaela u Crncu kod Siska, rodnom mjestu generala Bobetka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara