HIP I HB uputili prigovore državnom i etičkom izbornom povjerenstvu

ČLANOVI koalicije HB-a i HIP-a na današnjoj su konferenciji za novinare naveli da im je Državno izborno povjerenstvo negativno odgovorilo na prigovor, o po njihovu mišljenju neravnomjernom predstavljanju stranaka na HTV-u, a da od Etičkog povjerenstva još nisu dobili odgovor o "ozbiljnoj prijetnji" Franka Bilavera, člana Nacionalnog vijeća HDZ-a Mirku Čondiću, kandidatu HB u X. izbornoj jedinici.

HB i HIP su mišljenja da će u nekim izbornim jedinicama stranke koje na izbore izlaze s različitim koalicijskim partnerima na HTV-u nastupiti i do pet puta više od onih stranaka koje nisu u koalicijama, rekao je prvi na listi HB-a i HIP-a u 7. izbornoj jedinici Dario Vukić.

Kao primjer naveo je da će koalicija HIP-HB nastupiti samo u jednoj emisiji od 45 minuta, a SDP pet puta s različitim koalicijskim partnerima (SDP-LS, SDP-LIBRA, SDP-LIBRA-LS, SDP-IDS i SDP). Smatra da je time ozbiljno povrijeđen članak 27. Zakona o izborima zastupnika i točka 4. Općih odredbi Pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom tijekom izborne promidžbe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da im je DIP poslao odgovor s obrazloženjem da je HTV postupio u skladu s Pravilima.

Glasnogovornik HB i prvi na listi koalicije HB-HIP-a u 3. izbornoj jedinici Krunoslav Gašparić rekao je da su Etičkom povjerenstvu uputili prigovor zbog neetične izjave, odnosno prijetnje člana Nacionalnog vijeća HDZ-a Franka Bilavera, Mirku Čondiću. Naveo je da je Bilaver tu, po njemu "ozbiljnu prijetnju" u kojoj se po Gašparićevim riječima spominje i Čondićeva smrt, iznio 7. studenoga na web stranici IMOart-Forum Croaticum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara