HIV pozitivan par u Škotskoj priveden zbog neprimjerenog ponašanja na bazenu

Ilustracija: AFP

POLICIJA je u Škotskoj uhitila par koji se neprimjereno ponašao na bazenu, a prilikom uhićenja muškarac i žena napali su policajce, javlja Sky News.

23-godišnji Lukasz Rutkowski jednog je policajca ugrizao, dok je njegova 21-godišnja partnerica Tanya Kalonga ogrebla i pljunula drugog policijskog službenika, kao i nadzornika bazena.

Policajci su nakon napada u Edinburghu primili lijek, a rečeno im je kako će mjesecima morati čekati kako bi saznali jesu li zaraženi HIV-om. No, na sudu je rizik za obolijevanje nazvan "zanemarivim".

Prije incidenta u edinburškom rekreacijskom centru Ainslie Park Leisure Centre u kolovozu, par je popio tri boce vodke. U trenutku kada je Rutkowski počeo dirati Kalongine grudi i simulirati seksualni čin, u bazenu se nalazilo mnoštvo ljudi, kako odraslih, tako i djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mladić i djevojka nisu se opterećivali zbog pažnje koju su privlačili svojim neprimjerenim ponašanjem.

Kada ih je nadzornik zamolio da napuste bazen par je odbio i zatražio povrat novca. Rutkowski mu je zaprijetio da će ubiti njega i njegovu obitelj.

Nakon što je stigla policija došlo je do nasilnog okršaja, pri čemu su Lukasz i Tanya policajce vrijeđali na rasnoj osnovi. Kalonga je jednom policajcu zatim ogrebla ruku, a na druge policajce je pljuvala.

Rutkowski se pak potukao s drugim policajcem koji je u borbi s podivljalim mladićem zadobio ugriz na ruci.

Oboje su odvedeni s bazena nakon što su im prisilno svezane ruke i noge. Rutkowski, koji je iz Poljske, osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu, dok je Kalongi, podrijetlom iz Zimbabwea, određeno služenje zatvora u trajanju od 19 mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara