HKD "Napredak" predstavio knjigu priča "Prosinačko sunce"

Knjiga "Prosinačko sunce Deset priča za deset godina od Bijeloga puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu", koju je u nakladi "MultimediaPrinta" iz Nove Bile i "HKD Napredak" za Busovaču, Novi Travnik i Vitez uredio Anto Zirdum, predstavljena je danas u prostorijama HKD "Napredak" u Zagrebu. L

U knjizi su objavljene pripovjetke s motivima o dobrotvornom konvoju "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu", koji je prije deset godina na današnji dan dovezao hranu i neophodne lijekove Hrvatima u srednjoj Bosni, a koje su u višemjesečnom okruženju držale postrojbe bosanskih muslimana.

O knjizi su govorili u ime nakladnika Neven Šimac, sudionik humanitarnog konvoja "Bijeli put" Slobodan Lang, književnik Anto Marinčić i urednik knjige Anto Zirdum.

Lang je pozvao novinare da javnosti iznose istinu a ne kao Haaški sud koji se, kako je kazao, "zauzima samo za dokazivanje zla, a za pojam zla su proglasili generala Blaškića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Anto Marinčić je pozvao na jačanje veza uspostavljenih tijekom rata među Hrvatima, a ističući zajedničku sudbinu on je naveo primjer požrtvovnosti "stotine poginulih mladića iz Tomislavgrada koji su poginuli boreći se za Hrvatsku prije početka rata u BiH".

Zirdum je rekao da ta knjiga pokušava "prenijeti svijetu iskustvo dobra kako besmisao i tragedija ne bi ostali apsurdni".

U knjizi su objavljene pripovijetke Marka Martinovića, fra Jakova Bubala, Ive Ćurka, Ante Marinčića, Ante Zirduma, Ivana Bagarića, Željka Kocaja, Bosiljka Domazeta, Ozrenka Fišića, Finke Filipović i Slobodana Langa.

(Hina) mk az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara