HLK pozvao Vladu da još jednom razmotri korigiranje plaća liječnika

IZVRŠNI odbor Hrvatske liječničke komore (HLK) na današnjoj je sjednici podržao zahtjeve Hrvatskog liječničkog sindikata i pozvao Vladu da još jednom razmotri mogućnosti korigiranja plaća liječnika.

Pozivamo Vladu da još jednom razmotri mogućnosti ispravljanja greške kojom je liječništvo po plaćama svrstano daleko iza ispravnog vrednovanja složenosti i odgovornosti svog rada, što ga dovodi u sasvim neprimjeren materijalni položaj, stoji u večerašnjem priopćenju HLK.

Vlada je trebala imati više sluha za zahtjeve liječnika jer je riječ o specifičnoj i odgovornoj struci iza koje stoji dugotrajno školovanje, specijalizacija, odgovornost prema pacijentima i obveza trajne izobrazbe, smatra Izvršni odbor Liječničke komore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe također da ne prihvaća nikakvo politiziranje štrajka i podrške političkih stranka ako su izražene zbog želje za destabilizacijom Vlade, te upozorava da svaki nastup koji narušava suradnju liječnika i medicinske sestre može rezultirati štetnim posljedicama za kvalitetu zdravstvene zaštite.

Zahtjeve Hrvatskog liječničkog sindikata HLK podupire i smatra opravdanim, prvenstveno sklapanje strukovnog kolektivnog ugovora i izmjene Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, a za sadašnje financijsko stanje u zdravstvu odgovornim drži višegodišnje zanemarivanje čitavog zdravstvenog sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara