Hloverka Novak Srzić: Ispričavam se zbog ustaškog barjaka na kući

Hloverka Novak Srzić: Ispričavam se zbog ustaškog barjaka na kući

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

NA DAN neovisnosti, na kući urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić osvanuo je ustaški barjak. "Osobno sam jako povrijeđena i užasnuta zbog te zastave i užasno mi je žao ako su nekome povrijeđeni osjećaji", kazala je Hloverka Novak Srzić.

Naime, 8. listopada kada se zastava pojavila na kući istaknuto je ime Hajdukove navijačke supine, Torcida, na kojemu se slovo U našlo u središtu zanimanja. Hloverka se odmah ispričala riječima kako je to bila greška osoba koje su došle u njenu kuću na tulum kojeg je organizirao njezin sin povodom svog vjenčanja dva dana kasnije.

Urednica nije znala za zastavu

Urednica se ogradila od tog čina kako ni ona niti njezina obitelj nema ništa s tim, kako ona nije znala tko je postavio zastavu na njezinu kuću jer je se na tom tulumu nalazilo 30-ak ljudi, piše Javno. "Moja kći je došla sljedeće jutro i vidjela je zastavu. Odmah ju je skinula i izrezala na komadiće", izjavila je Novak Srzić za portal.

Dodala je kako mladi s takvim simbolima ništa neće postići. Glasnogovornik HRT-a, Janoš Roemer rekao je kako HRT o tome "nema, niti će imati službeni stav".

Srzić Novak opovrgla sve navode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom priopćenju koje smo dobili stoji kako se urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić ograđuje od neprimjerenog događaja te "uvijek i u svakoj prilici odbacuje i oštro osuđuje svaku manipulaciju ili isticanje bilo kakvih nacionalističkih simbola".

"To sam radila uvijek, pa i sada kada je nažalost, jedna navijačka zastava sa neprimjerenim, ali u civiliziranoj državi kakvoj težimo biti, i zabranjenom dodatku, na nekoliko sati bila izvješena na zgradi u kojoj živimo moja obitelj i ja", kazala je. Urednica ističe kako niti ona niti bilo tko od njezinih ukućana nemaju nikakve veze s tim suludim činom za čije je pojedinosti doznala tek nakon što su je kolege novinari počeli nazivati.

"U srijedu se u našoj kući, a povodom vjenčanja moga sina, održavao veliki tulum odnosno momačka zabava, netko je od tih 30-tak momaka tijekom noći tu zastavu i izvjesio. Kako nikoga  od starijih ukućana nije bio doma, zastavu je primijetila moja kćer ujutro u četvrtak kada se vraćala kući, te ju je odmah skinula i uništila. U želji da mi ne pokvari radost zbog sinovog vjenčanja nije mi ništa govorila, te sam prvu informaciju o tome dobila od novinara", ističe Hloverka Novak Srzić. 

Upućena isprika javnosti

Urednica informativnog programa javno se ispričava u svoje ime i u ime svoje obitelji, svima koje je taj događaj povrijedio ili je mogao povrijediti bez obzira što nema nikakve veze s tim. "Još jednom ističem kako se ograđujem i osuđujem takvo ponašanje pa čak i kada je plod, kao u ovom slučaju, mladenačke ili navijačke zaslijepljenosti".

Novak Srzić poziva mlade, ne samo one koji su tu zastavu izvjesili nego i ostale koji ističu neprimjerene i nedozvoljene simbole i rekvizite te na sportskim događanjima izvikuju povike mržnje, kao što su ubij tovara, ubij purgera ili pripadnika drugog naroda, da se okane takvog sramotnog ponašanja koje šteti našoj zemlji. "Tim više što će se i oni sami takvog ponašanja za koju godinu sramiti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara