HLS: Izvanredna Skupština sutra o privremenom prekidu štrajka

Glavni štrajkaški odbor Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) predložit će sutra izvanrednoj Skupštini sindikata privremeni prekid štrajka do odluke Vrhovnog suda o njegovoj zabrani, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HLSa Ivica Babić. L

"Bio bi to razuman 'time out' do odluke Vrhovnog suda koji bi socijalnim partnerima dao mogućnost da postignu dogovor", ocijenio je Babić.

Dodao je da se do odluke izvanredne Skupštine, koja započinje sutra u podne, štrajk nastavlja kao i do sada, tj. da liječnici, radeći kao u dane vikenda i blagdana, primaju samo hitne pacijente.

Predsjednik HLS-a ističe kako je privremeni prekid štrajka odgovor i na pozive na pregovore koje je sindikatu upućivao ministar zdravstva Neven Ljubičić.

Upitan zašto i prije štrajka nije pristao na učestale ministrove pozive za razgovore, Babić je odgovorio da tadašnji Ljubičićevi pozivi nisu biti dosljedni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrazio je nadu da će ministar Ljubičić do odluke Vrhovnog suda izaći pred sindikat s konkretnim prijedlozima, ali je unaprijed odbio da u pregovorima sudjeluju i ostali sindikati zdravstva.

Babić je odbacio i mogućnost da je prijedlog Glavnog štrajkaškog odbora o privremenom prekidu štrajka posljedica straha od mogućih sankcija ako Vrhovni sud potvrdi prvostupanjsku odluku o zabrani štrajka.

"U slučaju da se to dogodi HLS neće odustati od svog cilja a to je rješavanje statusa hrvatskih liječnika pa je moguć i novi štrajk ako u međuvremenu ne dođe do dogovora s Vladom", rekao je Babić.

Osvrćući se na jučerašnje pojavljivanje u javnosti sindikalnog priopćenja po kojem se štrajk prekida, Babić je rekao da je to bio radni materijal koji je slučajno "procurio" u javnosti.

(Hina) xmt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara