HND: Napad na Kuljiša napad je na slobodu javne riječi

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) danas je najoštrije osudilo jučerašnji napad na novinara Denisa Kuljiša, ocjenjujući taj događaj napadom na slobodu javne riječi.

"Posljednji fizički napad na novinara Denisa Kuljiša, kojeg su u veži kuće u kojoj stanuje sačekala dvojica batinaša, još je jedan, nažalost po našu demokraciju, od sve češćih napada šakama umjesto argumentima i to ne samo na osobu novinara nego i na slobodu javne riječi", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Dragutina Lučića Luce.

Ne želeći nagađati tko je naručitelj napada u "ovoj predizborno povišenoj temperaturi", Lučić je u priopćenju pozvao policiju da obavi svoj posao "do kraja" i da pronađe, ne samo "očito naručene napadače, nego i naručitelje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebačka policija izvijestila je da su Kuljiša sinoć oko 19,15 sati napala dvojica mladića tridesetih godina, u stubištu njegove stambene zgrade na Starčevićevom trgu.

Kuljiš je u napadu lakše ozlijeđen, zadobio je hematome po glavi i leđima, ali je odbio liječničku pomoć. Policiji je izjavio da ne poznaje napadače. Motiv napada za sada se ne zna, a za dvojicom nasilnika policija traga.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara