HND: Privatizacija Slobodne Dalmacije u interesu je zaposlenika, javnosti i države

IZVRŠNI odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) zaključio je danas da je u interesu javnosti, države, te ponajprije zaposlenika Slobodne Dalmacije, da se započeti proces privatizacije tog splitskog dnevnika napokon završi.

Svako odgađanje donošenja konačne odluke o Slobodnoj Dalmaciji znači produljenje agonije za sve njezine zaposlenike, dovođenje u pitanje njihovih radnih mjesta i egzistencija, ali i opstanak novine koja postoji već 61 godinu, stoji u priopćenju HND-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HND-u smatraju da je u Slobodnoj Dalmaciji 1993. izvršena nezakonita pretvorba koja je rezultirala velikim financijskim gubicima i pravnim dubiozama, te da bi se privatizacijom splitskog dnevnika Europi odaslala jasna poruka da politika više ne kani imati "ama baš ikakva utjecaja na medije".

Ne taj način Vlada bi dokazala da poštuje svjetske dosege u slobodi medija i da dopušta da oni budu neutralni i ispune svoju zadaću korektora vlasti, kažu članovi Izvršnog odbora HND-a, a od Vlade očekuju da u skoro vrijeme započne i s privatizacijom Vjesnika koji se također nalazi u "nezavidnoj financijskoj situaciji".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara