HND raspisao natječaj za najbolje novinarske radove u 2002.

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u prošloj godini, te pozvalo kandidate da svoje radove prijave do 28. veljače na adresu HND-a.

Pravo kandidiranja za novinarske nagrade imaju svi profesionalni novinari, te HND-ovi ogranci, zborovi, županijska vijeća i sva izborna i radna tijela, priopćeno je danas iz HND-a.

Kandidati i predlagači dužni su priložiti radove objavljene u novinama, odnosno kasete snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri, osim dokaza o objavljenoj fotografiji, i fotografiju veličine 18x24 centimetara ili kolor dijapozitive.

HND će dodijeliti nagradu za životno djelo ´Otokar Keršovani´, nagradu ´Novinar godine´, te nagrade za najzapaženije novinarske radove ´Marija Jurić-Zagorka´ za vijest-izvještaj, reportažu, intervju, komentar/kolumnu, istraživačko novinarstvo, najbolje uređenu rubriku-emisiju, podlistak-prilog i karikaturu-ilustraciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uručit će se i nagrada za unapređivanje novinarskog izraza ´Veselko Tenžera´, za snimateljski rad na televiziji ´Žarko Kaić´, te nagrada za novinsku fotografiju ´Nikša Antonini´, kaže se u priopćenju.

U HND-u predlažu da jedan žiri odlučuje o svim nagradama, za razliku od prijašnjih godina kada je za svaki medij (tisak, radio i televizija) postojao poseban žiri.

Novinar godine birat će se kao i do sada, odnosno svojim će ga glasovima izabrati članovi HND-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara