HND traži ispriku zbog psovke: Premijerka mora korigirati ponašanje glasnogovornika Vlade

HND traži ispriku zbog psovke: Premijerka mora korigirati ponašanje glasnogovornika Vlade

Foto: Vlado Kos / Cropix

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO je pozvalo glasnogovornika Vlade Mladena Pavića da se javno ispriča zbog psovke koji je jučer izgovorio pred novinarima nakon skupa u kojem je sudjelovala i premijerka Jadranka Kosor.

Podsjetimo jučer je Pavić opsovao zato što su novinari željeli zaustaviti premijerku i postaviti joj pitanje, što se moglo čuti i na snimci. "Pa pička mu materina, može li žena izaći van", bile su riječi glasnogovornika Vlade Pavića.

"Ponašanje neprimjereno javnim dužnosnicima"

"Incident se dogodio trenutak prije nego što je predsjednica Vlade krenula prema izlazu iz hotela u kojemu je, da nevolja bude veća, bila na predstavljanju Nacionalne politike za ravnopravnost spolova", pišu iz HND-a te su pozvali Pavića da se javno ispriča zbog ponašanja koje je potpuno neprimjereno javnim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo razumjeti i umor i nervozu pred izbore, ali gospodinu Paviću mora biti jasno da kao dužnosnik ni u takvim okolnostima nema pravo na istupe koji su obrazac ponašanja neprihvatljiv u javnoj komunikaciji", pišu iz HND-a te pozivaju premijerku Kosor da pokuša korigirati ponašanje svog glasnogovornika još ovo malo vremena koliko je ostalo do izbora.

"HND poziva sve dužnosnike, ali i sve ostale političare i javne osobe, da se ne povode za istupom glasnogovornika Vlade Pavića, te da se prema novinarkama, novinarima i drugim medijskim radnicima odnose s dužnim poštovanjem", zaključuje u svom priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara