HNS do kraja tjedna očekuje izvješće o vukovarskom incidentu

HRVATSKI nogometni savez očekuje da će do kraja tjedna dobiti izvješće od Organizacijskog odbora pionirskog nogometnog turnira "Memorijal vukovarskih branitelja" o incidentu koji je nastao kada 14godišnjem pioniru "Vukovara91" srpske nacionalnosti organizator nije dopustio nastup na turniru.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić u današnjoj izjavi za Hinu istaknuo je kako su propozicije vrlo jasne kad je u pitanju nastup za klub ili reprezentaciju.

"Zabranjena je diskriminacija na osnovi nacionalne, vjerske ili rasne pripadnosti. Jedino mjerilo su kvalitet i državljanstvo, s tim da je državljnastvo bitno samo ako se radi o nastupu za reprezentaciju", izjavio je Srebrić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS, kako je kazao ne očekuje reakciju Europske nogometne federacije (UEFA), jer turnir nije bio međunarodni. No, nije isključeno da će UEFA ipak reagirati.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković, kako prenosi današnji tisak, izjavio je da je razočaran zbog prošlotjednog vukovarskog incidenta, izrazivši bojazan da bi, ako slučaj dospije do Uefe i Fife, mogli biti suočeni s osudom, ili čak kaznom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara