HNS donio odluku o pokretanju unutarstranačkih izbora

HNS donio odluku o pokretanju unutarstranačkih izbora

Foto: FAH

"NA NEDAVNOJ održanoj sjednici Predsjedništva HNS-a donesene su odluke o pokretanju unutarstranačkih izbora koje se prema Statutu stranke održavaju pet mjeseci nakon parlamentarnih izbora, a sve kandidature za novo vodstvo stranke bit će otvorene u ožujku na Središnjem odboru HNS-a", poručio je s konferencije za medije u Splitu uoči sastanka organizacijskog jačanja HNS-a za Splitsko-dalmatinsku županiju član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a Srđan Gjurković.

"Dogovoreno je da se kreće u proceduru te da svi koji imaju ambicije preuzeti stranku međusobno razgovaraju, a atmosfera je bila ugodna. Međusobna tolerancija i politika kulture uvijek je bila na nivou u našim redovima, a tako će biti i ubuduće", nastavio je Gjurković, istaknuvši da HNS uzdignute glave može nastaviti svoj posao u Hrvatskom saboru kao konstruktivna oporba te na lokalnoj razini, na dobrobit svih građana Hrvatske.

HNS ponosan na učinjeno

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zajedno sa svojim koalicijskim partnerima HNS je izvukao zemlju iz recesije, Hrvatska je postala uređenija, a umjesto o pojedinačnim interesima, u našoj zemlji se danas brine o građanima", rekao je član Predsjedništva HNS-a istaknuvši da je ponosan na sve ono što je HNS učinio u Vladi u protekle četiri godine.

Pregovore o formiranju Vlade Mosta i Domoljubne koalicije nazvao je borbom za osobne interese, a ne za reforme, istaknuvši da će uskoro postati jasno da oni očito ne znaju na koji način voditi Hrvatsku dalje.

"HNS će kao konstruktivna oporba budno pratiti sve poteze buduće Vlade i stajat će čvrsto na braniku građanske Hrvatske", naglasio je pak predsjednik HNS-a Split i splitski dogradonačelnik Goran Kovačević dok je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Splitsko-dalmatinske županije Klement Bašić uvodno istaknuo da bez jakne organizacije nema jake političke stranke, a da je HNS svoju snagu ponovno pokazao na parlamentarnim izborima, osvojivši ukupno 100 000 preferencijalnih glasova i donio je koaliciji više glasova nego što je dobio mandata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara