HNS i PGS potpisali koalicijski sporazum za 7. i 8. izbornu jedinicu

POLITIČKE stranke Primorskogoranski savez (PGS) i Hrvatska narodna stranka (HNS) potpisale su danas u Rijeci u nazočnosti novinara sporazum o kaolicijskom izlasku na parlamentarne izbore za 7. i 8. izbornu jedinicu.

Sporazum su potpisali predsjednici stranaka - Nikola Ivaniš u ime PGS-a i Vesna Pusić u ime HNS-a. Vesna Pusić je istaknula da je ta koalicija rezultat suradnje dviju stranaka u Saboru u protekle dvije godine, te njihova sličnog političkog opredjeljenja.

Nikola Ivaniš je rekao kako očekuje dobre izborne rezultate, te da će ta koalicija biti druga po broju glasova birača u 8. izbornoj jedinici. Rekao je da se koaliranjem PGS-a i HNS-a daje mogućnost izbora biračima centra i lijevog centra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedma izborna jedinica obuhvaća područje od zapadnog dijela Zagreba, preko karlovačkog područja i Gorskog kotara do istočne granice Rijeke, a 8. izborna jedinica zapadni dio Primorsko-goranske županije i Istarsku županiju.

Vesna Pusić rekla je novinarima da je nakon posljednjih događaja u Hrvatskoj nužno odabrati program "s HNS-om u Europu" jer je naša zemlja pred diplomatskim izazovom razgovora i dogovora sa susjednim zemljama o uspostavi ekološko-ribolovne zone na Jadranu sljedeće godine.

Istaknula je kako je drugi trenutačni problem na putu Hrvatske u Europsku uniju "slučaj Gotovina", te je dodala da bi HNS - ako ostvari dobre rezultate na izborima - krenuo još energičnije i snažnije prema ostvarenju ulaska Hrvatske u Uniju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara