HNS kvizom predstavio program decentralizacije

HRVATSKA narodna stranka - liberalni demokrati danas je u Zagrebu predstavila program decentralizacije matricom popularnoga TV-kviza "Tko želi biti milijunaš".

HNS-ovi natjecatelji na kvizu, gradski vijećnici u Zagrebu - Jozo Radoš, Alenka Košiša Čičin-Šain i Morana Paliković-Gruden - na šaljiv su, ali i ozbiljan način objasnili za kakvu se decentralizaciju zauzima HNS. U odgovorima u kojima su "zapeli" pomogli su im džokeri "zovi" - predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić (video-linkom) i predsjednica stranke Vesna Pusić, koja je bila nazočna kvizu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na predstavljanju su bili čelnici HNS-ovih županijskih organizacija te zainteresirani građani.

Program decentralizacije prvi je od četiri HNS-ova projekta iz "četverolista" za parlamentarne izbore. Tu su još i pravedno društvo, novi suverenitet i ubrzani gospodarski rast. Zajednički nazivnik HNS-ovih razvojnih i političkih ciljeva jest "Hrvatska jake i stabilne srednje klase", ističu u stranci.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić novinarima je nakon kviza izjavila da na projektu decentralizacije rade već godinama i da su Hrvatskome saboru predložili pet zakona vezanih za decentralizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim načinom predstavljanja projekta decentralizacije, kroz kviz, HNS među ostalim građanima želi predstaviti koristi od decentralizacije te ovlasti općina, županija i države.

Projekt će nastaviti po svim županijama, a u svakoj sredini u središtu pozornosti bit će teme specifične za tu sredinu.

Četiri HNS-ova projekta odnose se na drukčiju viziju Hrvatske i u tom se smislu obraćaju svima, istaknula je Vesna Pusić, dodajući da to nije predizborni program. "To je program naše vlade, naš postizborni program, koji se temelji na četiri grupe tema - pravedno društvo, novi suverenitet, decentralizaciju i ubrzani gospodarski rast", istaknula je.

Na upit novinara Vesna Pusić potvrdila je da je Radimir Čačić HNS-ov kandidat za premijera, a ona za ministricu vanjskih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara