HNS podržao kandidaturu Stjepana Mesića za predsjednika Republike

Hrvatska narodna stranka danas je jednoglasno podržala kandidaturu Stjepana Mesića za predsjednika Republike u drugom mandatu, izvjestila je predsjednica HNSa Vesna Pusić nakon sjednice Središnjeg odbora stranke u Trakošćanu.

Članovi Središnjeg odbora također su odlučili ponovno predložiti Vesnu Pusić za predsjednicu HNS-a, a Radimira Čačića za predsjednika Središnjeg odbora.

S tim će prijedlozima izaći pred Izborni sabor HNS-a koji je najavljen za 22. svibnja u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Govoreći o programskoj deklaraciji HNS-a u naredne četiri godine, o kojoj je bilo riječi na današnjoj sjednici, Vesna Pusić je navela da će se temeljiti na modelu razvoja Hrvatske ujednačenih šansi i na novoj socijalnoj politici, koja je danas degradirana na razinu milosrđa. Važnu ulogu tu će imati i Europska unija, ali prvenstveno kao putokaz za reforme unutar Hrvatske. Deklaracija posebnu pažnju pridaje i garanciji i jačanju građanskih sloboda te razvoju srednje klase.

Osvrćući se na stranački gospodarski program, predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić je naglasio da će biti usmjeren rastu brutodruštvenog proizvoda, smanjenju nezaposlenosti, podizanju razine kvalitete života, posebice u zdravstvu, te ka ravnomjernom razvoju Hrvatske uz jačanje kapitalnih investicija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima Vesne Pusić, HNS je revoltiran prodajom Sunčanog Hvara praktički direktnom pogodbom. "Tu je došlo do privatizacije u kakvoj se HDZ isticao prije 2000. a sada se opet vraćamo na tzv. prijateljsku privatizaciju," ocijenila je Pusić.

Čačić je dodao da su, kako je rekao, na jednoj od tajnih sjednica Vlade prije mjesec dana donesene odluke o desetinama direktnih pogodbi i u cestogradnji što, kaže, znači da su odlučili da se tu radi u "četiri oka".

Uz stranačko čelništvo na predstojećem izbornom saboru HNS-a bit će izabrani i članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Savjeta HNS-a. Bit će predložene i izmjene Statuta HNS-a, koje će većim dijelom biti tehničke prirode, ali bit će izmjena i u sadržaju. Tako će se, kako je najavljeno, i na razini županijskih organizacija ustrojiti predsjedništvo.

(Hina) xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara