hns u sisku predstavio projekt nove javne uprave

Čelnici Hrvatske narodne stranke (HNS) predstavili su večeras na skupu u Sisku projekt te stranke ´Nova javna uprava´.

Glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković rekao je da je HNS ´zaključio da Hrvatskoj treba kvalitetnija, kompetentnija, učinkovitija i jeftinija javna uprava koja će biti javni servis građana´.

´Građani se prvi put susreću s državom na šalteru javne uprave, kad traže razne potvrde i isprave da bi ostvarili neko egzistencijalno pravo, životno pitanje´, kazao je Blažeković i naglasio da je svrha HNS-ove kampanje ´Nove javne uprave´ ´senzibilizirati cijelu hrvatsku javnost da počne razmišljati o javnoj upravi kao državnom aparatu koji utječe na život ljudi´.

´Javna uprava je tu zbog svih nas i mi ju skupo plaćamo´, rekao je glasnogovornik HNS-a, istaknuvši da je ´cilj stranke da javna uprava bude otporna u odnosu na politiku i političare, da bude stručna i kompetentna´ kako bi se onemogućila korumpiranost.

O HNS-ovu projektu javne uprave govorio je i član vodstva HNS-a Dragutin Lesar te predstavnici HNS-a Sisačko-moslavačke županije.

Oni su ocijenili da zdravstvo, pravosuđe i druga područja javne uprave u toj županiji treba poboljšati, ´dograditi i osuvremeniti´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara