HNS uzeo kredit za predizbornu kampanju

HNS uzeo kredit za predizbornu kampanju

Foto: Goran Šebelić / Cropix

HNS JE uzeo kredit da otplati troškove predizborne kampanje, otkrio je na konferenciji za novinare Radimir Čačić. Predsjednik druge najjače stranke u Kukuriku koaliciji također je kazao da su stranačke financije podvrgnute nepristranoj reviziji, te da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako se čini da je voda u potpunosti okrenuta na njihov mlin, lideri Kukuriku koalicije i dalje su oprezni kod prognoziranja izbornih rezultata. Zoran Milanović svakom prilikom ponavlja kako izbori nisu dobiveni sve dok se ne prebroje glasački listići, a za njegovim se primjerom poveo i Čačić.

"Očekujem ozbiljnu izbornu utakmicu", kaže Čačić, te dodaje kako i dalje ne treba isključiti mogućnost da će HDZ-ovci suzbiti redove. "Homogenizacija HDZ-ovih birača uvijek je moguća", kaže Čačić, ali dodaje i da je "blokada HDZ-ove imovine dokaz da pravna država ipak funkcionira".

Čačić je otkrio i koji će biti prvi potezi Kukuriku koalicije ukoliko dođu na vlast. Najprije će trebati utvrditi točno stanje državnih financija. Reviziju će, najavljuje Čačić, provesti neovisna svjetska kuća. "Sjetimo se samo da smo 2000. zatekli 9,6 milijardi kuna dospjelih neplaćenih obveza. Možemo se samo nadati da stanje neće biti puno gore nego je javno objavljeno", izjavio je Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara