hns za ´agresivnu reformu javne uprave´

U akciju javne rasprave o novoj javnoj upravi Hrvatska narodna stranka (HNS) je krenula kako bi kroz tri mjeseca od građana diljem Hrvatske dobili jasne postavke za agresivnu reformu javne uprave, rečeno je na današnjoj tribini ´HNS i nova javna uprava´ održanoj u Karlovcu.L

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je da se na primjeru ´teškog i presporog usvajanja´ novog Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba može vidjeti koliko je prepreka promjenama u neefikasnoj upravi moguće iskonstruirati kako bi pojedinci gradske uprave mogli, kako je rekla, što dulje loviti u mutnom.

´Bilo bi dovoljno, primjerice, samo uvesti pravilo da čovjek ulovljen u korupciji nikada više u životu ne može dobiti posao u javnoj upravi, pa bi se korumpiranost drastično smanjila´, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj HNS-a je da se uz kompjutorizaciju široke baze podataka i uz mogućnost praćenja tih podataka putem Interneta javna uprava učini efikasnijom i time mogućnost korupcije prepolovi, dodala je.

Primjeri neučinkovite organiziranosti države i društva od zdravstva, pravosuđa, zemljišno-knjižnih i katastarskih prepreka razvoju poduzetništva, kompliciranom putu ostvarivanja prava na socijalnu skrb, pa čak i o preprekama na polju inovatorstva također bi trebali poslužiti ekspertima za koncipiranje javne uprave, smatraju u HNS-u.

´Poslužit će to za izradu projekta s kojim će HNS u slijedećem mandatu koalicijskog parlamenta i Vlade nakon izbora ići u reformu javne uprave´, zaključila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara