HOB nije tražila smjenu Blažekovića i Uhlira

HRVATSKA obrtnička komora nije tražila smjenu Borisa Blažekovića ni Željka Uhlira, kao što bi se to moglo shvatiti iz objava u medijima. Naime, uporabom riječi obrtnička komora i obrtnici u novinarskim izvješćima, u javnosti je shvaćeno kao da je riječ o Hrvatskoj obrtničkoj komori.

U četvrtak, 31. ožujka održana je Konferencija za novinare u prostorijama Obrtničke komore Zagreb, na kojoj su govorili tajnik OK Zagreb Boris Trupec i pravnik OK Zagreb Goran Čanković. Hrvatska obrtnička komora nije ni obaviještena o održavanju konferencije, kao niti o stajalištima koja će tom prigodom objaviti dvojica službenika OK Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikakve konzultacije nisu obavljene s Hrvatskom obrtničkom Komorom, kao niti s predsjednikom Udruženja obrtnika Zagreba. Hrvatska obrtnička komora se ograđuje od samovoljnog istupa dvojice službenika Obrtničke komore Zagreb i prozivanja na ovaj način bilo koga. Politiku Hrvatske obrtničke komore kao i komorskog sustava kreiraju i vode obrtnici izabrani na čelna mjesta, koji prema Statutu i zastupaju Komoru u javnosti, a ne činovnici.

Na prvom mjestu to je predsjednik Hrvatske obrtničke komore ili područne obrtničke komore to jest udruženja. Hrvatske obrtnička komora je van stranačka organizacija, koja okuplja sto tisuća članova i svoju aktivnost ne smije, niti želi staviti u funkcije bilo koje stranke i dnevne politike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara