Hočasnici u svetištu Majke Božje od Krasna, na Velebitu

BLAGDAN Velike Gospe proslavljen je danas i u svetištu Majke Božje od Krasna na Velebitu.

Osim nekoliko tisuća vjernika iz Like, Primorja, Pogorja i Gorskog kotara, te skupina Hrvata iz iseljeništa, na 11. zavjetnom hodočašću su i pripadnici 1. gardijske brigade Hrvatske kopnene vojske, djelatnici MUP-a te hodočasnici iz Gospića i Otočca koji su u došli pješice.

Nakon ispovijedi i obilaska Zavjeta Gospe od Krasna procesiju i misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović.

Posebice je pozdravio hodočasnike, Hrvatsku vojsku i policiju i zahvalio svima koji su došli u svetište Gospe od Krasna da zajednički svetkuju najveći Marijin blagdan - zaštitnicu gospićko-senjske biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U propovijedi biskup Bogović posebice je podsjetio na važnost obitelji, ističući da se jedino u obitelji mogu izgraditi ljudi koji znaju nositi križ. "A križ koji donosi Isus jest križ koji simbolizira ljubav koja ga je nagnala da ponese križ za čovjeka. Stoga bi u društvu trebali biti najviši oni koji vole narod i koji su spremni i njegov križ ponijeti, križ jedne cijele nacije, ove naše Kroacije", rekao je gospićko-senjski biskup Bogović.

S tim u vezi istaknuo je i vrijednost osjećaja zahvalnosti onima koji su nosili križ svojeg naroda u prošlosti, te onima koji su dali život za nas da bismo danas bili sigurniji i sretniji.

"Njima ćemo izgraditi u Udbini, na Krbavskome polju, crkvu hrvatskih mučenika, koja će podsjećati cijeli narod da zna cijeniti one koji su se žrtvovali za njega", poručio je gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović na proslavi u svetištu Gospe od Krasna, na Velebitu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara