Hoće li se Rop ispričati zbog skeča o Papi?

SLOVENSKI premijer Anton Rop izazvao je mali medijski skandal pred nedjeljne izbore za 7 slovenskih predstavnika u Europskom parlamentu nakon što je objavljena vijest da se grohotom smijao neukusnom imitiranju pape Ivana Pavla II. na jednoj zabavi priređenoj za političare i gospodarstvenike u farmaceutskoj tvrtki "Krka".

Rop je energično odbio tvrdnje da se zajedno s ostalim prisutnima grohotom smijao glumcu Matjažu Javšniku koji je tom prilikom imitirao papu i njegovu mimiku izazvanu Parkinsonovom bolešću nakon što ga je nekoliko slovenskih biskupa u pismu pozvalo da informaciju iz tjednika "Žurnal" demantira ili se ispriča.

"Pogođen sam tonom tog pisma", rekao je Rop, a njegov je ured zanijekao objavljene informacije. Urednik lista "Žurnal" Dejan Štajnbuh tvrdi da je Rop u spomenutoj prilici morao ustati i napustiti dvoranu ili izraziti negodovanje što nije učinio.

Ropu se međutim ispričao organizator priredbe, direktor "Krke" Miloš Kovačič, a glumac Jevšnik rekao je da u vezi sa slučajem ne želi davati izjave i da je riječ o "političkim igrama".

Prema anketi koju je tim povodom napravila slovenska televizija, 51 posto anketiranih Slovenaca smatra da se Rop trebao ispričati, a 49 posto je protiv.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara