Hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes

SUDIONICI dvanaestoga hodočašća Hrvatske vojske i policije, zajedno s vatrogascima i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, krenuli su danas ispred zagrebačke katedrale u Lourdes, jedno od najvažnijih hodočasničkih mjesta katoličkog svijeta.

Prije puta u Lourdes euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac zajedno s vojnim kapelanima.

"Želimo i na ovom hodočašću ponovno ispovijediti svoju vjeru u Isusa Krista i potvrditi da je on naša snaga, te da želimo nastaviti graditi život u Isusu i s njim", rekao je vojni biskup, ponovivši moto ovogodišnjeg hodočašća "Gospodin je moja stijena".

U propovijedi je napomenuo kako smo svjedoci da neki narodi Europe u slavljeničkom raspoloženju zbog ulaska u EU, ne vide kako se neki kreatori tzv. nove Europe nadaju da će krenuti u sretniju budućnost bez Boga.

Jezerinac je pozvao hodočasnike da se na putu mole Bogu da nas učvrsti na životnom putu, da mole za poginule sinove i kćeri našega naroda, a posebno za poginule hrvatske branitelje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom najvećem hrvatskom vojnom hodočašću u Lourdes sudjeluje 850 hodočasnika - vojnika, časnika, policajaca, branitelja i drugih.

Hrvatskim hodočasnicima u subotu će se pridružiti potpredsjednica hrvatske Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar obrane Berislav Rončević te ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

Dvanaesto hodočašće završava 18. svibnja, a hrvatski će hodočasnici prije dolaska u Zagreb posjetiti Padovu, baziliku sv. Antuna i biti nazočni misi u samostanu u kojemu se nalazi grob sv. Leopolda Mandića.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara