Hodorkovski podnio ostavku na funkciju predsjednika uprave

PREDSJEDNIK uprave ruske tvrtke Jukos, koji se već deset dana nalazi u zatvoru nakon što je optužen za prijevaru i utaju poreza, podnio je ostavku na svoju dosadašnju dužnost, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik tvrtke Aleksander Šadrin.

"Mihail Hodorkovski podnio je ostavku na mjesto predsjednika uprave Jukosa, a nastavit će raditi kao predsjednik nevladine organizacije Otvorena Rusija", kazao je glasnogovornik.

Otvorenu Rusiju osnovali su dioničari Jukosa i druge privatne osobe. Organizacija financira društvene, kulturne i obrazovne projekte, a cilj joj je raditi na razvoju društva, posebno kada je riječ o mladima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

40-godišnji Hodorkovski uhićen je 25. listopada. Rusko ga je tužiteljstvo optužilo za utaju poreza i prijevaru, a javnost je to protumačila kao političko pitanje, s obzirom na njegove političke ambicije.

U priopćenju za javnost koje je potpisao Hodorkovski stoji: "Napuštam tvrtku. Siguran sam da će se iznimno profesionalna ekipa stručnjaka i menadžera, uz potporu uprave nastaviti uspješno nositi sa zadaćom globalizacije JukosSibneft-ovih poslova".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara