Holkeri nagovijestio prijevremeni odlazak s Kosova

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Harri Holkeri, koji se u ponedjeljak vratio na Kosovo nakon kraćeg liječenja u Strasbourgu, odmah po povratku je nagovijestio da možda neće još dugo ostati na svojoj dužnosti.

"To ćemo vidjeti", rekao je 67-godišnji finski diplomat novinarima po povratku u Prištinu iz Strasbourga, odgovarajući na pitanje hoće li unatoč bolesti ostati na dužnosti civilnog upravitelja UN-a na Kosovu.

Holkeri se sastao sa zapovjednikom KFOR-a njemačkim generalom Holgerom Kammerhoff s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu, a već u utorak bi trebao otputovati u Finsku na dodatne liječničke preglede.

Holkeri je prošlog tjedna primljen u bolnicu u Strasbourgu, gdje je u Vijeću Europe trebao sudjelovati na sastanku o Kosovu, ali mu je pozlilo. Liječnici su priopćili da pati od iscrpljenosti i mogućih srčanih smetnji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada se osjećam bolje. Ovdje sam kako bih vršio svoju dužnost", kazao je Holkeri, dodajući da planira otići u Helsinki gdje će ga pregledati finski liječnici.

Holkeri je četvrti šef UNMIK-a od uspostavljanja misije UN-a na Kosovu 1999. godine. Njegov jednogodišnji mandat, koji se može i produžiti, istječe u kolovozu.

(Hina) xbb ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara