Holkeri: Razgovori Prištine i Beograda pitanje dana, sudjeluju i Srbi

CIVILNI upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri izjavio je u subotu da su razgovori o tehničkim pitanjima između Prištine i Beograda pitanje dana, a ne tjedna, dok su srbijanski predstavnici na Kosovu najavili i svoje sudjelovanje u njima.

Holkeri je, uoči svog današnjeg odlaska u New York, gdje će u utorak i srijedu sudjelovati na sastanku Kontaktne skupine, izjavio na konferenciji za novinstvo da je na sinoćnjem sastanku s kosovskim čelnicima saslušao njihova stajališta o dijalogu s Beogradom i da će ih predočiti Kontaktnoj skupini u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Civilni upravitelj UN-a rekao je za teme razgovora između Prištine i Beograda da ostaju iste one koje su objavljene u summitu u Solunu i da se odnose na pitanja energetike, transporta, prometa, povratak izbjeglica i suradnju u vezi s nestalim osobama.

Holkeri je najavio da će se iz New Yorka vratiti s konkretnim prijedlozima o vremenu i mjestu početka dijaloga Priština-Beograd.

Kosovski Srbi sudjelovat će u sklopu kosovskoga izaslanstva u predstojećim razgovorima između Prištine i Beograda, izjavili su nakon današnjeg sastanka s civilnim upraviteljom UN-a na Kosovu ministar u vladi Kosova Goran Bogdanović i voditelj srpske parlamentarne skupine koalicije "Povratak" Dragiša Krstović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara