Holkeri suspendirao 12 časnika Kosovskog zaštitnog korpusa

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Harri Holkeri nakon konzultacija u srijedu je suspendirao 12 časnika Kosovskoga zaštitnog korpusa (KZK) na šest mjeseci, do dovršenja istrage o njihovoj povezanosti sa zabranjenom Albanskom nacionalnom armijom (ANA).

Holkeri želi do kraja dovesti istragu o podmetanju bombe na željezničkom mostu kod Loznice, na sjeveru Kosova, za što je odgovornost preuzela ANA. Tada, 12. travnja ove godine, u eksploziji je poginuo jedan kosovski Albanac za kojega je naknadno utvrđeno da je pripadnik KZK-a, a pretpostavlja se da je poginuo pri postavljanju bombe.

Zapovjednik Kosovskoga zaštitnog korpusa, general Agim Qeku, izjavio je nakon današnjeg susreta s Holkerijem i odluke o suspendiranju 12 visokih časnika KZK-a da je odluka pogrešna i neprihvatljiva za KZK.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kosovska vlada je nagovijestila da će danas izaći sa svojim stajalištem u vezi s odlukom o suspenziji časnika među kojima su i dva generala KZK-a. Kosovski premijer Bajram Rexhepi jučer se usprotivio takvom potezu.

(Hina) bb sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara