Hollande: Ubrzavamo ritam napada na Islamsku državu

Hollande: Ubrzavamo ritam napada na Islamsku državu

Foto: FAH

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande rekao je da će biti ubrzan ritam savezničkih napada na Islamsku državu (IS) u Siriji i Iraku.

"Ritam intervencija bit će ubrzan i Francuska će u tome sudjelovati", rekao je francuski predsjednik u Elizejskoj palači, dan nakon sastanka u Parizu ministara obrane sedam glavnih zemalja sudionica koalicije protiv džihadista IS-a.

On je tijekom tog sastanka potvrdio da se strategija sastoji od oslobađanja gradova Raka u Siriji i Mosula u Iraku gdje se nalaze zapovjedni centri Islamske države, naglasio je.

Francois Hollande je potvrdio želju da se pruži podrške arapskim i kurdskim snagama koje se bore protiv IS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je potrebno ukoliko želimo da budu oslobođeni ti gradovi i sirijski i irački teritoriji", rekao je na novogodišnjem prijemu za diplomatski zbor.

"Francuska nije neprijatelj ni jednom narodu, religiji, niti civilizaciji, ali ona ima protivnika koji nam je zajednički, a to je džihadistički terorizam", istaknuo je Hollande.

"Iz dana u dan, teroristička vojska slabi i gubi teren, sredstva i ljude ali još barbarskije napada civilno stanovništvo i izvodi atentate", dodao je Hollande.

 On je također, govoreći o Iranu, zaključio da je njegov povratak na međunarodnu scenu sada moguć te ocijenio da Teheran mora "iznijeti dokaze svoje dobre volje". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara