Holleis: Austrijska hotelijerska tvrtka ne odustaje od projekata u Hrvatskoj

WILFRIED HOLLEIS, predsjednik Uprave austrijske tvrtke "Alpinamare hotel holdinga", većinskog vlasnika rovinjske tvrtke "Otoka Katarine", rekao je večeras kako unatoč neslaganjima sa svojim rovinjskim partnerom Jadranturistom austrijska tvrtka ne odustaje od svojih poslova u Hrvatskoj.

Jadranturist prigovara austrijskom partneru da ga je potpuno isključio iz upravljanja tvrtkom "Otokom Katarinom".

Po Holleisevim riječima na otoku Svetoj Katarini, koji je u siječnju ove godine londonski Times u svom tradicionalnom godišnjem izboru uvrstio među sto najboljih prijedloga za obiteljski odmor u ovoj sezoni, ove godine se očekuje 7500 gostiju ili sedam posto više nego lani.

"Društvo Otok Katarina zapošljava stotinjak radnika, od kojih su gotovo svi hrvatski državljani. Kanimo znatno proširiti Društvo u korist hrvatskoga turističkoga gospodarstva", kazao je Holleis na konferenciji za novinare.

Dodao je kako vjeruje u hrvatsko gospodarstvo i u politički i pravni sustav te da je stoga odlučio početi drugi projekt u Opatiji, t.j. u obnovu zapuštena hotela uložiti oko 7,5 milijuna eura i pretvoriti ga u hotel s pet zvjezdica.

Bivši austrijski veleposlanik u Hrvatskoj dr. Rudolf Bogner, koji je bio nazočan večerašnjoj konferencijij za novinare, izrazio je zadovoljstvo što austrijski poduzetnici ulažu u hrvatsko gospodarstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara