Homoseksualac iz New Yorka oteo sina svom suprugu

ERIC HYETT, 37-godišnji Njujorčanin, pobjegao je u Izrael kako bi zadržao skrbništvo ili, kako sam kaže, zaštitio 23-mjesečnog sina Jedidiaha od svog bivšeg supruga.

Njujorška policija, pak, ovaj slučaj tretira kao otmicu, ali dodaje kako je riječ o presedanu - odnosno prvom slučaju gdje je povod za otmicu sukob dvojice homoseksualnih supružnika za skrbništvo nad djetetom.

29-godišnji Joshua Glazer, koji sebe opisuje kao "kućanika" koji je brinuo o djetetu, New York Daily Newsu je svog bivšeg supruga opisao kao "užasnu osobu koja neće prezati od ničega da povrijedi njega i njegovu obitelj". Glazer je, inače, neposredno prije otmice na njujorškom sudu dobio privremeno skrbništvo nad Jedidiahom.

Hyett, računalni stručnjak koji je u prošlosti radio za Microsoftpak, Glazera opisuje kao "užasnog ko-roditelja" te tvrdi da je otmicu izvršio "u interesu djeteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyett i Glazer su se vjenčali u državi Massachusetts 17. svibnja 2004. godine kao jedan od prvih parova koji je iskoristio nedavnu legalizaciju istospolnih brakova u toj američkoj federalnoj državi. Godine 2006. su svoj brak okrunili sinom kojeg je rodila surogat-majka. Međutim, bračna idila je kratko potrajala, te su se razveli u rujnu 2007. godine, a otada traje spor oko skrbništva.

Hyett je, pak, tvrdi da ga je njujorška policija locirala preko mobitela, te da je podatke o svom izraelskom boravištu dao američkom veleposlanstvu i State Departmentu.

D.A.

Foto: New York Daily News

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara