Horvatinčić za Index: Otvaram Cvjetni početkom travnja

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

KONTROVERZNI poduzetnik Tomo Horvatinčić potvrdio je Indexu da će početkom travnja otvoriti stambeno- poslovni kompleks na Cvjetnom trgu. "Čekamo pregled rampe u Varšavskoj koji je zakazan za ovaj četvrtak. Nakon toga slijedi još tehnički pregled 15. ožujka i spremni smo", rekao je Horvatinčić, ali nije želio otkriti što sprema za svečanost otvaranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je definitivno potvrdio da će u kompleks "Cvjetni" dovesti prvu hrvatsku trgovinu H&M-a, no na otvaranju bi ga, osim svečanih toaleta, mogao zateći i performans aktivista koji se i dalje protive gradnji na Cvjetnom trgu i smatraju je nelegalnom. Zadnje probleme s projektom Horvatinčić je imao 20. siječnja, kad je inspekcija Ministarstva graditeljstva zatvorila gradilište, jer su se radovi izvodili mimo projekta. Nekoliko dana kasnije ishodio je sve potrebne dozvole i gradnja je užurbano nastavljena. Cvjetni trg je još uvijek raskopan.

Investitori koji su uložili više od sto milijuna eura u projekt, mogu se samo nadati da će stati masovni prosvjedi koji se svaka dva dana održavaju na toj lokaciji. Teško je očekivati da će prosvjednici pljeskati investiciji protiv koje se peticijom izjasnilo više od 55 tisuća Zagrepčana. Investicije za koju će mnogi reći da je simbol sprege povlaštene građevinske i političke kaste: one koja se zakona ne pridržava nego ih radije sebi prilagođava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara