Hotel Croatia u Dugoj Uvali ujutro otvoren, poslijepodne zapečaćen

Hotel Croatia u Dugoj Uvali ujutro otvoren, poslijepodne zapečaćen

Tekst: Z.Jagodić
Foto: Apartmanija

SPLITSKA tvrtka Fio&D danas je, kako bi si "spasila" turističku sezonu, protuzakonito otvorila hotel Croatia u Dugoj Uvali unatoč tome što je Ministarstvo turizma početkom godine hotelu oduzelo kategorizaciju, a nakon toga ga je Državni inspektorat i zatvorio.

Osim što mu je oduzeta kategorizacija te nema dozvole Ministarstva turizma za rad, u nekoliko proteklih godina kad je bespravno korišten hotel Croatia je pretrpio znatna oštećenja te nije spreman primati goste ove sezone. Upravo stoga čudi odluka čelništva splitske tvrtke da nezakonito uđu u hotel i "otvori ga za goste".

Prošle noći zaposlenici tvrtke Fio&D su protuzakonito uklonili pečate Državnog inspektorata, a jutros su bez sakrivanja boravili u hotelu, s većim brojem ljudi. Policija je danas dobila dojavu o nezakonitom ulasku u hotel te je već u poslijepodnevnim satima ponovno zatvoren i na ulazna vrata stavljen je pečat MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP je po službenoj dužnosti podigao kaznene prijave protiv osoba koje su uklonile pečat.

Podsjetimo, tvrtka Fio&D u vlasništvu Dragana Boljata dobila je 2003. godine hotel u petogodišnji zakup od zagrebačke tvrtke Industrogradnja koju vodi Josip Galinec. Međutim, Galinec je revizijom poslovanja utvrdio kako Boljat ne plaća zakupninu te Industrogradnji duguje nekoliko milijuna kuna. Stoga je Galinec podnio prijavu protiv Boljata i zatražio naplatu dugova te iseljenje Boljata iz hotela.

Od tada, unatoč brojnim sudskim presudama u svoju korist, Industrogradnja ne uspijeva ući u hotel i organizirati poslovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara