HP dostigao važnu točku na području pohrane

HEWLETT-PACKARD i dalje čvrsto drži 1. mjesto po ukupnoj prodaji sustava za pohranu na diskove, kako globalno, tako i na EMEA tržištu (Europa, Srednji istok i Afrika). HP već više od dvije i pol godine – 10 uzastopnih tromjesečja – drži globalni primat na tržištu sustava za pohranu.

Podaci o tržištu koje je objavio IDC potvrđuju globalni tržišni udio od 23,6% po prihodima u trećem tromjesečju 2004. godine. U regiji EMEA HP-ov tržišni udio po prihodima iznosi još više, 25,8%.

- HP-ov se uspjeh temelji na nekoliko strateških prednosti:  HP-ova sposobnost da ponudi proizvode namijenjene mrežama za pohranu (SAN) tvrtkama svih veličina potpomogla je izuzetna ostvarenja u ovom segmentu tržišta. HP drži ukupno prvo mjesto na tržištu SAN-ova s tržišnim udjelom u prihodima od 30,9% (EMEA). Novi su proizvodi povećali pristupačnost SAN-ova malim i srednjim poslovnim korisnicima. Pristupačni i modularni proizvodi kao što je polje HP StorageWorks Smart 1000 olakšavaju ulazak u svijet brzih i pouzdanih mreža za pohranu. ·

- Osim vodstva na području SAN rješenja, HP vodi i izjednačenu utrku s IBM-om za primat po broju izravno priključenih jedinica za pohranu (DAS) u poslužiteljima. Za regiju EMEA IDC navodi HP-ov tržišni udio od 25,3%, povećanje od 1,2% na tržištu koje se smanjilo za 4,3% u odnosu na drugo tromjesečje 2004. Dodatni rast rezultat je novih proizvoda u segmentu mrežno povezane pohrane (NAS). Danas je HP br. 1 na području NAS-a uz 22% tržišnog udjela po broju prodanih jedinica i s velikim potencijalom za dalji rast. ·

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Dubina i širina HP-ove ponude jamče da je hardver i softver za pohranu osmišljen za tijesnu suradnju s ostalim komponentama informatičke infrastrukture. To je jedini način izvršavanja složenih zadataka poput upravljanja životnim ciklusom informacija (ILM) ili prilagodljivog dodjeljivanja resursa za pohranu u skladu sa zahtjevima poslovanja u heterogenim okruženjima.

Prema IDC-u, HP-vi ukupni globalni prihodi od softvera za pohranu u trećem su tromjesečju 2004. porasli za 12% u odnosu na prethodno. Porast u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine iznosio je 30,2%, a ukupan rast tržišta iznosio je 19,1% (ukupan ostvareni promet: 1 911 milijuna USD). Prema podacima IDC-a, u trećem tromjesečju 2004. HP drži globalni udio od 7,6% na području softvera za pohranu.

HP je najveći rast doživio u segmentu softvera za izradu sigurnosnih kopija i arhiviranje, gdje je ostvario povećanje prihoda od 62,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. I HP-ov softver za upravljanje resursima za pohranu ostvario je značajan rast globalnih prihoda od 58,8% u odnosu na prethodnu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara