HP objavio poslovne rezultate drugog tromjesečja

PRIHODI Heweltt Packarda u drugom tromjesečju 2005. porasli su za 7% u odnosu na prethodnu godinu i dostigli 21,6 mlrd. USD. Dobit prema nestandardnom knjiženju iznosi 1,3 milijarde dolara, što je 0,37 dolara dividende po dionici, povećanje u odnosu na 0,34 dolara u istom razdoblju prethodne godine.

Dividende i neto zarada za drugo tromjesečje, neumanjeni knjiženjem prema GAAP-standardu, odražavaju i korekciju od 107 milijuna dolara nakon oporezivanja, što iznosi 0,04 USD po standardnim knjiženjem umanjenoj vrijednosti dionice.

Dobit u drugom tromjesečju knjižena prema standardu GAAP iznosi 1,2 milijarde dolara.

Dividenda oslabljena knjiženjem prema standardu GAAP iznosi 0,33 dolara po dionici, što je povećanje u odnosu na 0,29 dolara, koliko je iznosila vrijednost dividende u istome razdoblju prošle godine.

U ovom tromjesečju, gledano u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, prihodi u Europi, na Bliskom istoku i u Africi (EMEA) porasli su za 10%, na 9,1 mlrd. dolara, u Sjeverno. i Južnoj Americi 4% na 8,8 mlrd. dolara, a na Dalekom istoku za 9%, na 3,6 mlrd. dolara. Prema konsolidiranoj bilanci s korekcijama zbog tečajnih razlika, prihodi u drugom tromjesečju 2005. porasli su za 4% u odnosu na godinu ranije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara