HP predstavlja cjelovit skup rješenja koja podržavaju Microsoft® Windows® Server 2003

TVRTKA HP danas je predstavila cijelu paletu tehnologija, proizvoda i usluga kojima će podržavati operacijski sustav Microsoft® Windows® Server 2003.

Osim toga, iz HP-a su objavili i da je njihov Windows Server Test Centar u mjestu Sophia Antipolis u Francuskoj postao prva lokacija u regiji koja obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku (EMEA) na kojoj će se odvijati testiranja aplikacija pod sustavom Windows Server 2003 i koja će nuditi usluge vezane za migraciju na taj sustav.

Ovakva razina podrške, u kombinaciji s izvrsnim rezultatima programa namijenjenog probnim korisnicima ovih sustava, jasno iskazuje HP-ovu predanost cilju da svojim klijentima u EMEA ponudi bezbolan put migracije na Windows Server 2003 okruženja te ilustrira visoke performanse Windows Servera 2003 na HP-ovim poslužiteljima.

Još od stvaranja prvog Windows poslužitelja koji je postao industrijski standard, HP je bio i ostao najpoželjniji partner i ponuđač rješenja za korisnike koji žele optimizirati troškove vezane za informatiku i smanjiti složenost sustava pomoću rješenja temeljenih na operacijskom sustavu Windows.

Kako bi osigurao maksimalnu pouzdanost i performanse Windows Server 2003 rješenja na svojim platformama, HP certificira i rigorozno testira cijeli skup HP tehnologija, uključujući svoje poslužitelje iz obitelji ProLiant i one temeljene na Itanium procesorima, modele iz serije tc, te HP-ov softver za pohranu i upravljanje podacima.

“Naše 20-godišnje strateško partnerstvo s Microsoftom čini HP idealno pozicioniranim za vodeću ulogu u razvoju i implementaciji Windows Server 2003 rješenja u poslovnim okruženjima”, izjavio je Francois Bornibus, potpredsjednik uprave, HP Industry Standard Servers, EMEA. “HP je usko surađivao s Microsoftovom pri istraživanju, testiranju, implementaciji i podršci ovih tehnologija i rješenja kako bi udovoljio najzahtjevnijim potrebama svojih korisnika i ponudio im mogućnost brže poslovne reakcije.

Mi smo najiskusniji integratori sustava temeljenih na Microsoftovim tehnologijama. Naše nenadmašne mogućnosti pružanja usluga i stručnost u projektima ove vrste pomoći će našim korisnicima u regiji EMEA da ostvare brži i viši povrat ulaganja u informatiku, a time i izdvojiti HP od svih drugih dobavljača na tržištu.”

HP predvodi testiranja spremnosti za platformu Windows Server 2003

HP Windows Server Test Centar u mjestu Sophia Antipolis u Francuskoj prvi je centar u regiji EMEA koji će provoditi testiranja spremnosti aplikacija za Windows Server 2003.

Radi se o zajedničkom projektu HP-a i Microsofta, a centar će svaka dva tjedna ugošćivati po četiri neovisna proizvođača softvera (ISV) iz regije EMEA kako bi za njih provodio testiranja spremnosti za Windows Server 2003. Osoblje centra sačinjavat će djelatnici obiju tvrtki, a u ovoj će se ustanovi provoditi standardizirani testovi, priprema modela rješenja, testovi funkcionalnosti, tehnološke demonstracije te poslovi vezani za skaliranje i eskalaciju.

Dosad su u testiranjima već sudjelovali ISV-i iz Francuske i Belgije, a tijekom sljedeće godine očekuje se njihov još veći broj iz regije EMEA.

"Microsoft i HP krasi izuzetno blizak dugogodišnji odnos u kojem se objedinjavaju najbolji elementi tehnologija obiju tvrtki, i vrlo smo naporno radili da bismo optimizirali performanse 64-bitne inačice Windows Servera 2003 na HP-ovoj obitelji poslužitelja s Itanium procesorima", rekao je Mauro Meanti, generalni direktor za poslužitelje i platforme u tvrtki Microsoft EMEA.

"Koristeći 64-bitne Windowse u kombinaciji s HP-ovim poslužiteljem Superdome i 64-bitnom inačicom SQL Servera 2000, korisnici će dosegnuti razinu performansi i skalabilnosti kakva još nije viđena na standardnim poslužiteljima u nekom poslovnom podatkovnom središtu."

Korisnici javljaju o poboljšanjima performansi

Surađujući s Microsoftom i Intelom, HP je implementirao program probne implementacije pod nazivom Windows Server 2003 SQL Seed.

Ovaj program trenutačno obuhvaća deset korisnika koji koriste 64-bitnu kombinaciju Microsoft® Windows® Servera 2003 na HP-ovim četveroprocesorskim poslužiteljima rx5670 temeljenim na Itanium 2 procesoru. Korisnici uključeni u program javljaju o značajnom poboljšanju performansi pri upotrebi Windows Servera 2003 optimiziranog za 64-bitnu arhitekturu u odnosu na 32-bitne platforme, i to čak i kod memorijski zahtjevnih i poslovno kritičnih aplikacija.

Rezultat toga je veća raspoloživost i pouzdanost sustava. Uz to, ovi su korisnici ostvarili smanjenje troškova putem konsolidacije i manjih potreba za obukom, bolje upravljanje sustavom i veću sigurnost.

Između ostalih, među korisnicima uključenim u Windows Server 2003 SQL Seed program su i tvrtke kao što su 123 Multimedia, Banca Popolare Vicentina, Banco Atlantico i JTI.

HP nudi predinstalaciju Windows Servera 2003

Paralelno s predstavljanjem Windows Servera 2003, HP će svoju ponudu poslužitelja s predinstaliranim sustavom Windows 2000 proširiti i na predinstalacije Windows Servera 2003 na biranim poslužiteljima iz obitelji HP ProLiant i HP tc.

HP će ove inačice nuditi samo u određenim zemljama, među kojima su Belgija, Danska, Francuska, Italija, Njemačka, Grčka, zemlje Srednjeg istoka, Nizozemska, Španjolska, Švicarska i Velika Britanija. Omogućujući korisnicima optimalnu instalaciju njihovih operacijskih sustava, poslužitelji iz obitelji ProLiant i tc s predinstaliranim poslužiteljskim operacijskim sustavom olakšavaju uvođenje sustava u rad i optimiziraju stabilnost i pouzdanost sustava.

Poslužiteljski operacijski sustavi predinstalirani od strane HP-a optimizirani su i opremljeni najnovijim pogonskim programima, alatima i pomoćnim programima, a za instalaciju zahtijevaju vrlo malo vremena.

Najveća i najiskusnija ekipa stručnjaka obučenih za Microsoftove tehnologije

Kao jedini globalni Prime Integrator za Windows, Exchange i .NET tehnologije, a na temelju više od 10 milijuna instaliranih ili ugovornim održavanjem obuhvaćenih Windows računala, HP je najiskusniji integrator sustava za Microsoftove tehnologije u svijetu informatike.

Portfelj HP-ovih usluga sada je obogaćen uslugama ocjenjivanja, planiranja, projektiranja i implementacije Windows Server 2003 okruženja. HP raspolaže najširom paletom usluga koje pruža više od 23 000 obučenih profesionalaca i 5 000 certificiranih sistemskih inženjera diljem svijeta, od čega njih 40% radi u Europi.[HB1] HP je globalno prisutan posredstvom 550 lokacija za pružanje usluga u više od 160 zemalja i 105 Response and Operations centara koji nude podršku po modelu 24x7x365.

HP-ove mogućnosti na području virtualizacije pohrane podataka

U sklopu Windows Server 2003 infrastrukture, HP-ovi korisnici mogu s lakoćom implementirati i upravljati svojom infrastrukturom za pohranu. Demonstrirajući tijesnu integraciju HP-ovih i Microsoftovih inženjerskih timova, HP je postao prvi dobavljač koji u Windows Server 2003 okruženju može ponuditi nove značajke sustava za pohranu, kao što su “snimke” i “klonovi”.

Osim toga, HP-ovim značajkama virtualizacije pohrane moguće je bez teškoća upravljati s Windows platforme, čime se jamči učinkovita implementacija resursa za pohranu i maksimalan povrat ulaganja.

Tehnologije za poboljšanje performansi, pouzdanosti i učinkovitosti

Cijeli HP-ov portfelj temelji se na suradničkom pristupu ponudi usluga, rješenja i inovacija temeljenih na industrijskim standardima, čime se smanjuju pripadajući troškovi i složenost projekata migracije i informatičke konsolidacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara