HP prvi uvodi najnovije napredne tehnologije u tradicionalna okružja UNIX radnih stanica

HP je danas predstavio novi model HP Workstation c8000, namijenjen najzahtjevnijim tehničkim primjenama u automobilskoj, aeronautičkoj i elektroničkoj industriji, nudeći do četiri puta bolje grafičke performanse i dvaput veću računalnu snagu od dosadašnjih modela.

Unoseći visoke performanse u tradicionalne primjene za UNIX®, HP c8000 idealna je radna stanica za rukovanje složenošću velikih modela, sistemskih sklopova, analizu dizajna i simulacije.

Zahvaljujući poboljšanjima procesora, grafike, čipseta i tehnologije hlađenja, ova nova generacija HP-ovih RISC radnih stanica omogućuje korisnicima UNIX radnih stanica brži i jeftiniji dizajn i analizu proizvoda. Procesor PA-8800 pruža dvoprocesorske performanse po cijeni jednog čipa, odnosno četveroprocesorske performanse po cijeni dva čipa, te je binarno kompatibilan s postojećim aplikacijama za HP-UX 10.20, 11.0 i 11i.

HP je prvi proizvođač radnih stanica koji nudi AGP 8X grafiku i najnoviji čipset HP zx1, ostvarujući više od četiri puta veću propusnost grafičkog sustava, procesora i memorije u odnosu na ranije modele, i to uz 25% manju latenciju memorije. Podrška za 16 GB memorije omogućuje sustavima da izađu na kraj i s najvećim opterećenjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napredni tihi rashladni sustav čini model HP Workstation c8000 dramatično tišim od konkurentskih UNIX radnih stanica, jer pri radu stvara šum tiši od onog u knjižnici – manje od 5,0 Bela, a u stanju čekanja gotovo nečujnih 4,2 Bela.

Najnovija poboljšanja performansi dat će inženjerima veću kreativnost, veći broj detaljnijih iteracija u procesu projektiranja te brži uvid i bolje razumijevanje pojedinosti. Pogodnosti inovativne radne stanice HP Workstation c8000 korisnicima će donijeti i bolje krajnje rezultate poput skraćenja vremena izlaska na tržište, više kvalitete i boljih performansi.

"Izuzetno nam je drago što su vodeće figure automobilske, aeronautičke i elektroničke industrije odabrale novi HP Workstation c8000 kao temelj svojeg projektantskog okružja", izjavio je Jim Zafarana, potpredsjednik uprave i direktor globalnog marketinga u odjelu Workstation Global Business Unit, HP.
"
HP je dosljedan strategiji na temelju koje tradicionalnim RISC klijentima nudi bolje performanse zadržavajući kompatibilnost s UNIX-om te ostaje vodeći inovator u udovoljavanju i najtežim tehničkim zahtjevima svojih korisnika."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara