HP u četvrtom tromjesečju ostvario rekordan prihod od 21,4 milijarde dolara

Hewlett-Packard je objavio tromjesečni financijski izvještaj za fiskalno razdoblje do 31. listopada. Prihod za ovo, četvrto tromjesečje 2004. godine, u odnosu je na isto razdoblje prošle godine povećan za 8% i iznosi 21.4 milijardu dolara.

Dobit prema nestandardnom knjiženju iznosi 1.5 milijarde dolara, što je 0.41 dolar dividende po dionici ili 14% veća dividenda od one koja je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 0.36 dolara. Dividende i neto zarada neoslabljeni standardnim knjiženjem prema GAAP-standardu sadrže i 136 milijuna dolara prilagodbe nakon oporezivanja, što iznosi 0.05 dolara po standardnim knjiženjem oslabljenoj vrijednosti dionice.

Dobit knjižena prema GAAP-standardu za proteklo tromjesečje iznosi 1.3 milijarde dolara. Dividenda oslabljena knjiženjem prema GAAP-standardu iznosi 0.37 dolara po dionici i veća je za 32% od 0.28 dolara, koliko je iznosila vrijednost dividende u istome razdoblju prošle godine.

Tijekom prethodnog smo tromjesečja ostvarili solidan rast prihoda od 8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i postigli rekordnu dobit u svim odjelima i regijama. Takav je rast u kombinaciji s izvrsnim upravljanjem troškovima doveo do nestandardno knjiženog povećanja zarade od 14% po dionici i 32% veće dividende knjižene po GAAP-standardu," rekla je Carly Fiorina, predsjednica uprave i glavna direktorica HP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledano iz godišnje perspektive, ukupni se prihod povećao za 9% u odnosu na proteklu godinu, te za razliku od lanjske 73.1 milijarde porasao na 80 milijardi dolara. Ostvarili smo rekordnu dobit od 5 milijarde dolara i dosad najuravnoteženije proizvodne uspjehe po pojedinim odjelima. Osim toga, i dalje ostvarujemo značajan priliv novca iz djelatnosti, što nam omogućava strateška preuzimanja softvera i usluga, kao i ponovnu kupovinu dionica u vrijednosti od 3,3 milijarde dolara.

Osim velikih uspjeha u postojećim djelatnostima, HP je svoj tržišni položaj u prethodnom tromjesečju uvelike ojačao i značajnim novim ponudama s područja pohrane, plošnih poslužitelja, ispisne i slikovne tehnologije, te digitalne zabave.

Glavni ciljevi za fiskalnu 2005. sastoje se od disciplinirane proizvodnje, ubrzavanja rasta dobiti, te što iscrpnijeg iskorištavanja jedinstvenog proizvodnog portfelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara